Recept inspiratie

Spaanse recepten

Zon, zee, en lekker eten! De Spanjaarden weten wel wat genieten is! In Spanje houden ze er een iets ander ritme op na. Ze houden na de lunch van een siësta van een uurtje. Om vervolgens laat op de avond uitgebreid te tafelen met de heerlijkste gerechten. Gelukkig hoeven we dat ritme niet over te nemen om te genieten van deze Spaanse lekkernijen.

Paella met zeevruchten

Zeg je Spanje, dan zeg je paella. Uiteraard met de welbekende gele rijst en de zeevruchten. De gele rijst krijgt zijn kleur door het gebruik van saffraan. Je kunt de rijst koken met een draadje saffraan. Of je kiest net als wij hebben gedaan, voor gele rijst.

Bekijk het recept: paella met zeevruchten.
Paella

Groenteplaat met chorizo

Door het gebruik van de chorizo krijgt deze groenteplaat meteen een Spaans tintje. Daarbij eten ze in Spanje graag een schotel met aardappel en groente. Makkelijk te bereiden en een volledige maaltijd.

Bekijk het recept: groenteplaat met chorizo.
Groenteplaat met chorizo

Gazpacho

Rauwe groente zonder bouillon in de blender, goed af laten koelen en klaar is je koude soep. Door de gazpacho ijskoud te eten verkoelt ‘ie lekker op een warme zomerse dag. Ideaal om bij je tapas of als verfrissend tussendoortje te serveren.

Bekijk het recept: gazpacho.

Spaanse tortilla met spinazie en chorizo

Deze tortilla werd vroeger vaak gemaakt wanneer men groente over had. Samen met de aardappels en eieren een voedzaam maaltje. En je hebt meteen je groentela opgeruimd. Je kunt de tortilla ook heel goed in kleine stukjes snijden als je tapas gaat eten.

Bekijk het recept: Spaanse tortilla met spinazie en chorizo.
Spaanse tortilla met chorizo

Tapas

Tapas, oftewel kleine hapjes die je met elkaar deelt en bij de borrel eet. Wij hebben een aantal recepten waarmee je prima een tapas maaltijd op tafel kunt zetten.

Pittige gehaktballetjes

Deze balletjes maak je gemakkelijk van te voren klaar. Je kunt ze warm eten maar ook koud zijn ze heerlijk.
Bekijk het recept: pittige gehaktballetjes.
Pittige gehaktballetjes

Pittige gamba’s

Deze gamba’s maken we lekker op smaak met knoflook, rode peper en een goede olie. Je kunt ze zo eten of lekker dippen in deze whiskey-cocktailsaus.

Bekijk het recept: pittige gamba’s.

Snelle verse tomatensalsa

Deze frisse salsa smaakt lekker bij de gehaktballetjes, maar is ook heerlijk op een stukje stokbrood.

Bekijk het recept: snelle verse tomatensalsa.

Gevulde champignons met roomkaas en ham

En ook deze gevulde champignons mogen natuurlijk niet ontbreken bij je tapas maaltijd.

Bekijk het recept: gevulde champignons met roomkaas en ham.
Gevulde champignons met monchou en ham

Dadels met geitenkaas en bacon

Nog zo’n typisch hapje wat niet mag ontbreken. Zowel koud als warm zijn ze heerlijk!

Bekijk het recept: dadels met geitenkaas en bacon.
Dadels met geitenkaas en bacon

Patatas bravas

Echt Spaans zijn deze heerlijke aardappelpartjes, oftewel patatas bravas. Lekker gekruid en compleet met een tomatensalsa een heerlijke tapa.

Bekijk het recept: patatas bravas.

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter