Recept inspiratie

Aardappel gerechten

De aardappel staat bij de meeste mensen met regelmaat op tafel. Gekookt, als puree of krieltjes als krieltjes zijn ze vaak van de partij. Wil je net iets meer uitpakken kijk dan eens naar onderstaande aardappel gerechten.

Aardappels met schil uit de oven

Roodschillige aardappels, een takje tijm en een paar tenen knoflook. Meer heb je niet nodig voor een heerlijk aardappeltje.

Bekijk het recept: aardappels met schil uit de oven.
Aardappels met schil uit de oven

Gepofte aardappels

Een heerlijk zachte aardappel afgetopt met een frisse kwarksaus. Deze aardappel kun je overal bij serveren. Of pof de aardappels eens op de barbecue.

Bekijk het recept: gepofte aardappels.
Gepofte aardappels

Hasselback aardappels

Neem vooral de tijd voor dit recept. In elke aardappel maak je kleine sneetjes die je vervolgens insmeert met wat boter. Een takje rozemarijn en wat Parmezaanse kaas en jij maakt absoluut indruk met dit recept.

Bekijk het recept: Hasselback aardappels.
Hasselback aardappelen

Ovenfrites

Ovenfrites kun je ook makkelijk zelf maken. Ook met zoete aardappel kun je heerlijke friet maken.

Bekijk het recept: ovenfrites.

Aardappelpuree

Een recept voor een goede aardappelpuree mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Deze puree maak je lekker smeuïg door de melk die erin gaat even te koken.

Bekijk het recept: aardappelpuree.
Aardappelpuree

Aardappel (maar dan) anders

Deze heb je vast wel eens gemaakt met zo’n pot saus. Met dit recept maak je dit gerecht ook, maar dan vele malen lekkerder!

Bekijk het recept: aardappel (maar dan) anders.
Aardappel (maar dan) anders

Kartoffelsalade

Deze kartoffelsalade smaakt lekker als bijgerecht bij de barbecue. Stukje vlees of vis erbij, een lekker sausje en het genieten kan beginnen.

Bekijk het recept: kartoffelsalade.

Zoete aardappelpuree

Minstens net zo lekker als de puree van gewone aardappels is deze zoete aardappelpuree. En je hebt meteen een mooi kleurtje op je bord. Eigenlijk is de zoete aardappel geen aardappel maar valt ‘ie onder de groentes.

Bekijk het recept: zoete aardappelpuree.
Zoete aardappelpuree

Patatas bravas met salsa brava

Hier lik je je vingers bij af. Heerlijk gekruide aardappelpartjes die je vooral kent van een avondje tapas. Nu maak je ze eenvoudig zelf. Compleet met een smaakvolle tomatensalsa.

Bekijk het recept: patatas bravas met salsa brava.

Laat een reactie achter