Blog

Niet lunchen, maar (kerst)brunchen

Tips voor een kerstbrunch

Met kerst vinden veel mensen het heerlijk om lekker uit te slapen en rustig wakker te worden. Je hoeft niet naar je werk, dus je hebt alle tijd om rustig op te staan. Wanneer je uiteindelijk klaar bent met je ochtendritueel, is het waarschijnlijk al te laat om nog te ontbijten. Dus maken we er een brunch van πŸ™‚ Hierbij geven we je een paar tips voor een lekkere, uitgebreide kerstbrunch.

Begin met soep vooraf

Een soepje kan altijd toch? Natuurlijk is soep een voorgerecht wat vaak ’s avonds op tafel staat, maar soep kan ook prima bij een brunch. Het is wel lekker om niet een te zware soep te serveren. Een goed voorbeeld van een lichte soep is onze paprikasoep. En door het gebruik van de rode paprika is deze soep al helemaal in kerstsfeer πŸ™‚

Fruit uit een glaasje

Ook smoothies zijn erg lekker tijdens een kerstbrunch. Ze zijn over het algemeen gezond en gemakkelijk te maken. Je kunt ze serveren in kleine shotglaasjes, zodat je niet gelijk een groot glas leeg hoeft te drinken, en het ziet er ook nog eens feestelijk uit. Je kunt eigenlijk van alles aan een smoothie toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan deze voordelige fruitsmoothie, dit fruit is altijd voorradig en je hebt snel een vitaminebommetje op tafel staan.

Maar ook een salade is natuurlijk erg lekker. Deze salades zijn allemaal in combinatie met fruit en zien er ook erg leuk uit als je ze serveert in kleine porties.

Lekker bakken voor de zoetekauwen

Pannenkoekjes en eieren kun je, om het wat feestelijker te maken, ook bakken in leuke koekvormpjes. Kies bijvoorbeeld voor kerstboomvormpjes of een kerstsokvormpje. Het is heel simpel: leg de vormpjes in de pan en giet de pannenkoekenbeslag of het ei in het vormpje. Als de bovenkant droog is, draai je ze om. Pas op, want de vormpjes worden heet. Wacht vervolgens tot de andere kant bruin is en klaar zijn de pannenkoekjes en/of eieren.

Ook een kerstbrood mag natuurlijk niet ontbreken op de brunchtafel. En heb jij deze appel-kaneelbroodjes al eens gemaakt? En als je echt wil uitpakken met de feestdagen maak dan deze zoete scones met clotted cream.

Ook muffins zijn altijd lekker. En het voordeel is dat je ze prima van te voren kunt bakken. Zoete muffins zoals de havermoutmuffins met frambozen en de yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel staan erg feestelijk op tafel.

Hartige hap

Hartige taarten zijn ook ideaal voor een kerstbrunch. Het fijne aan hartige taart is dat je deze zowel warm als koud kunt eten. Je kunt de taart dus al een dag van tevoren maken als je dat zou willen. Wanneer je hem toch liever warm wil eten, bak dan de taart niet volledig af, maar bak hem net aan gaar. Je kunt de taart dan de volgende dag in ongeveer tien minuutjes afbakken en dan is hij toch warm. Je hoeft dan ook niet ’s ochtends vroeg al in de keuken te staan maar kunt gewoon lekker uitslapen πŸ™‚

Liever ieder een eigen taartje? Maak dan deze miniquiches met ontbijtspek en bosui of de hartige muffins met ham, kaas en paprika. Allebei ook erg lekker met vegetarische spekjes.

In plaats van het standaard gekookte eitje kun je ook kiezen voor onze bacon ei muffins. Die zijn niet alleen lekker en leuk om tijdens een kerstbrunch te serveren, maar ze zijn ze ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Ook wraps zijn ideaal voor de brunchtafel, bijvoorbeeld de wraps met gerookte kip en pesto of de carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange. Snijd de wrap in meerdere stukjes zodat je niet meteen een hele wrap achter je kiezen hebt zitten.

En natuurlijk is een stukje stokbrood of knapperig toastje met een zelfgemaakte toastsalade altijd goed.

Hopelijk heb je zo genoeg ideeΓ«n om een heerlijke kerstbrunch op tafel te zetten.

Eet smakelijk! πŸ™‚

2 reacties

  • Leuk! Aangezien het kerst is, zal ik dit jaar toch de voorkeur gaan nemen voor het maken van de hartige taartjes. Ik wil de gerechtjes dan toch wel zo feestelijk houden bij het brunchen dit jaar met de kerst. In de tussentijd wordt het natuurlijk nog even oefenen met het maken ervan.

  • Wij ontbijten lux,met bagel,toomkaas en zalm.een plakje kerstbrood en dan kunnen we tot 14.30 u wachten en dan de dinch(lunch-diner) voor ons is dat genoeg voor de hele dag.
    Fijne dagen

Laat een reactie achter