Recept inspiratie

Recepten met pesto

Pesto, die (meestal groene) spread barstensvol smaak. Het is altijd heerlijk om er een broodje mee in te smeren of om in te dippen. Daarnaast is pesto een zeer gebruiksvriendelijk product om mee te koken. Pesto komt oorspronkelijk uit Italië. Het kan je gerecht net een niveau hoger tillen, of geven wat het nog net niet genoeg had: smaak!

Uit de volgende producten bestaat groene pesto van origine: basilicum, pijnboompitten, olijfolie, knoflook, zout en Parmezaanse kaas. Dat is dus ook precies hoe we onze pesto maken 🙂
En rode pesto? Die krijgt zijn kleur door zongedroogde tomaat. Die wordt dan in plaats van basilicum gebruikt. Wij hebben onderaan dit lijstje ook nog een andere pesto voor je in de aanbieding.

Wij houden er wel van hoor!

Pittige pasta pesto salade met gerookte kip

Pastasalade met kip en pesto is altijd een goed idee. Wat maakt deze pasta dan pittig? Dat is de bepaalde pesto variant die we voor dit gerecht hebben gekozen. Wedden dat dit een favorietje van je wordt?

Bekijk het recept: pittige pasta pest salade met gerookte kip.

Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange

Ohh pesto en carpaccio. Alleen als we het hardop zeggen krijgen we al enorm veel zin in deze combi. Verpak het in een wrap en je hebt echt aan uitmuntende lunch. Of snijd de wraps in stukjes voor de allerlekkerste borrelhapjes.

Bekijk het recept: carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange.
Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange

Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella

Pesto en pizza, of nouja, plaattaart in deze. Tja, we beginnen eigenlijk elk gerecht nu met pesto &…, maar dat komt omdat het allemaal klinkt als muziek in je oren. Alsof je het al bijna proeft. Pesto en pizza/plaattaart hoeven we niet uit te leggen. Toch?

Bekijk het recept: Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella.
Italiaanse plaattaart met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarella

Pesto en mozzarella! Ook een knaller van een duo. Het liefst nog wat tomaat-achtige tonen erbij, en brood. Dan kom je toch echt uit op dit heerlijke plukbrood.

Bekijk het recept: plukbrood met pesto en mozzarella.

Kipfilet uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto

Mozzarella met pesto samen hadden we al genoemd, kip eigenlijk ook indirect, maar nog niet samen! Kipfilet met pesto én tomaat én mozzarella is een ware traktatie.

Bekijk het recept: kipfilet uit de oven met mozzarella, tomaat en pesto.

Verse pesto met basilicum

Natuurlijk kan een recept van de klassieke groene pesto niet in het rijtje ontbreken. Toch echt heel anders dan uit een potje!

Bekijk het recept: verse pesto met basilicum.
Verse pesto met basilicum

Clubsandwich met rosbief

Naast carpaccio, doet ook rosbief goede zaken met pesto. Deze clubsandwich is een van onze meest populaire lunchrecepten. Dat vinden we ook helemaal niet gek eigenlijk 🙂

Bekijk het recept: clubsandwich met rosbief.
Clubsandwich met rosbief

Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Ja! Kip, tomaat en pesto samen, daar is ‘ie weer! Dit keer in een warme pasta en we gebruiken cherrytomaatjes in plaats van gewone tomaten. Dat geeft weer een net ander maar oh, zo’n smaakvol effect.

Bekijk het recept: pasta pesto met kip en cherrytomaten.
Pasta pesto met kip en cherrytomaten

Wraps met gerookte kip en pesto

Pesto en kip, dat weten we nu wel. Maar pesto met kipfilet in een wrap? Ook altijd een topidee. Kies de wrap om lekker mee te lunchen of snijd hem fijn als borrelhapje. Easy peasy.

Bekijk het recept: wraps met gerookte kip en pesto.
Wraps met gerookte kip en pesto

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Dit is absoluut een recept met wauwfactor. Zeker omdat we in dit gerecht een net-even-wat-andere pesto maken. Rucolapesto! De smaak? Magnifiek!

Bekijk het recept: spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto.
Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter