Recept inspiratie

Recepten met prei

Net als veel andere groentesoorten bevat ook prei veel vitamines, vezels en mineralen. Het fijne van de groene stengel is dat ‘ie het hele jaarrond verkrijgbaar is. Echter is de prei in de winter iets dikker en in de zomer iets dunner. Voor de smaak maakt dat verder niks uit.

Feitje van de dag! Noord-Brabant en Limburg zijn de belangrijkste teeltgebieden van prei in eigen land.

Wat kunnen we je nog meer vertellen over de prei? Dat je ‘m even goed moet wassen tussen de bladeren spreekt voor zich. Het lekkerste deel is het onderste deel, maar dat is vast ook niet nieuw voor je. Wist je dat je het donkere gedeelte ook prima kunt eten? Het smaakt misschien wat minder lekker, maar daar zitten de meeste vezels verstopt 🙂 Niks mis dus met het donker groene deel, maar verwijder wel even een stukje van de bovenkant en de buitenste bladeren. Die laatste zijn vaak ietwat taai.

Preirolletjes met ham en paneer

Zachte prei in een knapperig laagje van paneer en kaas, zo lekker! Makkelijk, voedzaam en een goede portie van gezonde prei die je dan mooi binnenkrijgt. Het is leuk om eens voor dit recept te kiezen als je wilt variëren op de klassieker met witlof.

Bekijk het recept: preirolletjes met ham en paneer.
Preirolletjes met ham en paneer

Vispakketjes van kabeljauw, prei en tomaat

Hoe simpel en lekker kan een visgerecht zijn? Met slechts drie hoofdingrediënten knal je deze pakketjes de oven in 🙂 Een beetje zuivelspread, kruiden en citroensap erbij en voilà!

Bekijk het recept: vispakketjes van kabeljauw, prei en tomaat.
Vispakketje van kabeljauw prei en tomaat

Makkelijke kippensoep

Prei is nu eenmaal een heerlijk ingrediënt om lekker in de soep te doen. Je zal ook niet zo gauw een zak soepgroente zonder prei tegenkomen. Zo ook in deze makkelijke kippensoep. Wat is een kippensoep zonder prei? Juist. 😉

Bekijk het recept: makkelijke kippensoep.

Verse ham-preisalade

Ham-prei salade is in ieder geval bij ons een groot favoriet. We vonden het dus wel een goed idee om hier ook een home made variant van te maken. We kunnen je daarbij vertellen dat we deze salade nooit meer hebben gekocht in de winkel. De salade vinden we zo lekker dat ‘ie een plekje in kookboek ‘TOP‘ heeft gescoord 🙂 Nog meer reden om te maken dus!

Bekijk het recept: verse ham-preisalade.
Verse ham-preisalade

Hartige taart met pangasius, prei en courgette

Niet alleen de pangasius en de courgette stelen de show in deze hartige taart, de prei doet prima mee in deze top 3 van ingrediënten.

Bekijk het recept: hartige taart met pangasius, prei en courgette.
Hartige taart met pangasius, prei en courgette

Erwtensoep

Het fenomeen soep en prei hadden we inmiddels uitgelegd. Niet iedereen bereidt de erwtensoep met prei overigens. Wij wel en dat bevalt dik prima 🙂

Bekijk het recept: erwtensoep.
Erwtensoep

Heksenkaas

Heksenkaas is altijd een diptopper! Weet jij trouwens waar de naam Heksenkaas vandaan komt? Extra reden om het recept even te bekijken.

Bekijk het recept: heksenkaas.
Heksenkaas

Kip trattoria

De prei geeft een lekkere bite in deze pasta. Samen met de smaakvolle champignons heb je een heerlijk bord pasta vol met groentes.

Bekijk het recept: kip trattoria.

Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Een heerlijke hartige taart, goedgevuld met groente. Een feest om aan te snijden!

Bekijk het recept: hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat.

Hartige taart met broccoli, prei en zongedroogde tomaat

Romige preisoep met kaascroutons

Deze preisoep is zeker niet ingewikkeld om te maken. Er gaat in ieder geval lekker veel prei in 🙂 Anders mocht ‘ie ook niet zo heten natuurlijk. Heb je weleens je eigen kaascroutons gemaakt? Delicieus!

Bekijk het recept: romige preisoep met kaascroutons.

Quiche Lorraine

Oui! In de quiche Lorraine vind je bij ons in ieder geval een lekkere portie prei. Een heerlijke Franse klassieker.

Bekijk het recept: quiche Lorraine.

Preistamppot met zalm

Preistamppot met zalm is een immens populair recept, dat wekelijks door velen wordt bekeken. Dat begrijpen we ook wel, want het is gewoon een heerlijke stamppot. Met natuurlijk prei in de hoofdrol 😉

Bekijk het recept: preistamppot met zalm.

Penne met prei en champignons

Yes yes! Een heerlijk pastagerecht die je lekker in één pan kunt bereiden! Scheelt weer afwas 🙂 Met lekker veel prei natuurlijk.

Bekijk het recept: penne met prei en champignons.

Laat een reactie achter