Recepten met sambal

recepten met sambal

Sambal, wie heeft het niet in de koelkast staan? Sambal is te koop in verschillende varianten. Sambal oelek heeft een scherpe smaak, dit komt doordat de pepertjes niet gebakken zijn. Sambal badjak bevat naast pepers ook ui en is wel gebakken. Hierdoor is sambal badjak dieper van smaak, maar niet pittiger dan sambal oelek. Vergis je echter niet met sambal brandal, dit klinkt lekker wanneer je het hardop uitspreekt, maar de vertaling is ‘rakker’ of ‘deugniet’. Oftewel, deze sambal laat je flink gloeien 😉

Wanneer je zelf sambal gaat maken, experimenteer dan met de verschillende soorten pepers. Zo kom je je erachter welke smaak jou het beste bevalt. Zelfgemaakte sambal kun je lang bewaren en op veel manieren gebruiken in je gerecht. We hebben een gevarieerde lijst met recepten, waar sambal een ingrediënt is, voor je.

>> Klik hier voor het recept om zelf sambal te maken <<

Hete kip

We starten meteen met dit heerlijke recept van hete kip. Voeg gerust een lepeltje etxra sambal toe als je van pit houdt.

Bekijk het recept: hete kip.
Hete kip

Boerenkoolwok met aardappel en kip

Ook dit wokgerecht met boerenkool maken we lekker op smaak met sambal.

Bekijk het recept: boerenkoolwok met aardappel en kip.

Pindasoep

Deze pindasoep maak je zo pittig als je zelf wil. Maar een klein beetje sambal moet er in ieder geval in.

Bekijk het recept: pindasoep.
Pindasoep

Kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik

Misschien verwacht je in de gerecht geen sambal. Toch is dit een lekkere tegenhanger van de zoete perzik.

Bekijk het recept: kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik.

Beef bulgogi

In dit gerecht mag de sambal niet ontbreken, het heet niet voor niets vuurvlees.

Bekijk het recept: beef bulgogi.
Beef Bulgogi

Hartige taart met pittige spitskool en pindakaas

Spitskool bevat van zichzelf geen heel uitgesproken smaak, maar in combinatie met sambal en pindakaas is dit een verrassende taart.

Bekijk het recept: hartige taart met pittige spitskool en pindakaas.

Mihoenschotel

Uiteraard mag ook de sambal niet ontbreken in deze heerlijke schotel.

Bekijk het recept: mihoenschotel.
Mihoenschotel

Home made satésaus

Een lekker portie satésaus maak je eenvoudig zelf. En omdat je het zelf maakt, bepaal je zelf hoe pittig hij wordt.

Bekijk het recept: home made satésaus.

Amerikaans broodje hamburger

De hamburgers op dit broodje maken we goed op smaak met paprikapoeder, komijnpoeder, mosterd en natuurlijk sambal.

Bekijk het recept: Amerikaans broodje hamburger.
Amerikaans broodje hamburger

Pittige boerenkool ovenschotel

De boerenkool krijgt een lekkere pittige smaak door de sambal, afgemaakt met nasi-bamikruiden en ketjap een totaal ander gerecht dan de standaard stamppot.

Bekijk het recept hier: pittige boerenkool ovenschotel.
Pittige boerenkool ovenschotel

Oosterse varkenshaasspies

De marinade voor deze heerlijke spiesjes koop je natuurlijk niet in de winkel, maar maak je in eigen keuken. Vervolgens kunnen de spiesjes gebakken worden in de pan of op de barbecue.

Bekijk het recept: Oosterse varkenshaasspies.
Oosterse varkenshaasspiesjes

Pad Thai

Pad thai met tofu mag best een schepje extra sambal hebben. Zo maak je de tofu goed op smaak in dit gerecht.

Bekijk het recept: pad Thai.
Pad Thai

Broodje hete kip

Ben jij fan van een pittig broodje? Probeer dan dit broodje met hete kip eens. Zeker weten dat ‘ie vaker bij jou op tafel komt.

Bekijk het recept: broodje hete kip.
Broodje hete kip

Groenteloempia’s met ei

Wist je dat je loempia’s makkelijk zelf kunt maken? Maak de vulling goed op smaak en bak ze af in de oven.

Bekijk het recept: groenteloempia’s met ei.

Pittige boontjes met ketjap en krieltjes

Dit recept is een favoriet van velen. Lekkere boontjes in ketjap compleet met krieltjes en kip. Een makkelijk maar smaakvol gerecht.

Bekijk het recept: pittige boontjes met ketjap en krieltjes.
Pittige boontjes met ketjap en krieltjes

Soto ajam

Traditonele Javaanse kippensoep staat bekend om de rijke smaken, geuren en kleuren. Met natuurlijk wat pit erin door de sambal.

Bekijk het recept: soto ajam.

Bami

Ook in je portie bami mag de sambal niet ontbreken. Samen met een goede kruidenmix heb je deze smaakvolle maaltijd zo op tafel staan.

Bekijk het recept: bami.
Bami

Indonesische sajoer boontjes

Deze heerlijke boontjes eet je als bijgerecht bij je nasi of bami. Maar ook met een portie rijst zijn ze erg lekker.

Bekijk het recept: Indonesische sajoer boontjes.

Beef Shanghai

Dit wereldgerecht willen we je niet onthouden. Smaakvolle balletjes in een heerlijk portie mie.

Bekijk het recept: beef Shanghai.
Beef Shanghai

Bericht delen?