Wat eten we met kerst?

Wat eten we met Kerst?

Elk jaar stellen we elkaar dezelfde vraag: wat eten we met kerst? De folders met allerlei lekkers vliegen je om de oren en de supermarkten weten van geen ophouden met alle makkelijke kant-en-klare hapjes en maaltijden. Maar hoe leuk is het om zelf wat meer tijd in de keuken door te brengen en je gasten te verrassen met een compleet zelfgemaakt kerstdiner?

Wij hebben de meest favoriete kerstrecepten voor je op een rijtje gezet.

Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs

Om de dag goed te starten zet je dit heerlijke rozijnenbrood op tafel. Je kunt dit natuurlijk ook tussen de middag nemen als je de dag liever start met een schaaltje yoghurt met granola.

Bekijk het recept: rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs.

Kippenragout

Iedereen zet deze topper wel eens op tafel: ragout in zo’n mooi bladerdeegbakje. De lekkerste kippenragout maak je zelf. En je kunt dit al goed van te voren maken en invriezen.

Bekijk het recept: kippenragout.

Champignonsoep

De klassieker onder de soep is toch wel deze champignonsoep. Heerlijk als tussendoortje of voorgerecht!

Bekijk het recept: champignonsoep.

Dadels met geitenkaas en bacon

Nog zo’n lekker tussendoortje. Ook koud smaken deze dadels erg lekker, dus maak ze gerust van te voren klaar.

Bekijk het recept: dadels met geitenkaas en bacon.
Dadels met geitenkaas en bacon

Saltimbocca

Met dit gerecht maak je absoluut indruk op je gasten. Een mooi stukje vlees op smaak gemaakt met rauwe ham en salie.

Bekijk het recept: saltimbocca.

Carpacciosalade

Voor de meeste mensen is rundercarpaccio echt een gerecht wat past bij de feestdagen. Wij hebben de carpaccio verwerkt in deze salade, wat een smaaksensatie!

Bekijk het recept: carpacciosalade.
Carpacciosalade

Aardappels met schil uit de oven

Niet iedereen is even gek op aardappels, maar deze variant uit de oven is echt verrukkelijk.

Bekijk het recept: aardappels met schil uit de oven.
Aardappels met schil uit de oven

Varkenshaas met brie en spek

Nog zo’n klassieker is dit recept van varkenshaas met brie en spek. De brie smelt heerlijk weg en het spek zorgt voor een subtiele zoute smaak.

Bekijk het recept: varkenshaas met brie en spek.
Varkenshaas met brie en spek

Gevulde champignons met roomkaas en ham

Deze gevulde champignons zijn een heerlijk bijgerecht bij je diner.

Bekijk het recept: gevulde champignons met roomkaas en ham.
Gevulde champignons met monchou en ham

Beenham met honing-mosterdmarinade

Een echte klassieker is deze beenham met honing-mosterdmarinade. En ideaal aan dit recept: het kan niet mislukken!

Bekijk het recept: beenham met honing-mosterdmarinade.

Trifle met rood fruit

Met deze trifle sluit je je diner perfect af!

Bekijk het recept: trifle met rood fruit.

Gepofte rijstbonbons

En bij de koffie mag een bonbon natuurlijk niet ontbreken! Of ga jij liever voor een chocoladekoekje?

Bekijk het recept: gepofte rijstbonbons.

Gegrilde groenten salade

Een frisse salade smaakt altijd lekker en geeft je bord meteen meer kleur. Je kunt de salade ook prima in kleine glaasjes of schaaltjes serveren als amuse.

Bekijk het recept: gegrilde groenten salade.
Gegrilde Groenten Salade

Romige paddenstoelenragout

Vegetarische gasten aan tafel? Maak dan deze paddenstoelenragout. Lekker als voorgerechtje of tussendoortje.

Bekijk het recept: romige paddenstoelenragout.

Hele geroosterde kip

Voor dit recept heb je even wat tijd nodig. Maar dan zet jij met Kerst wel een fantastisch gerecht op tafel. De kip maak je compleet met aardappels en groente, dit schuif je zo allemaal tegelijk de oven in. De voorbereiding is het meeste werk, met Kerst kan jij lekker borrelen.

Bekijk het recept hier: hele geroosterde kip.

Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

Deze aardappeltjes zijn een prima bijgerecht op de kersttafel. Smaakvol en lekker knapperig.

Bekijk het recept: aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven.
Aardappels met Parmezaanse kaas uit de oven

Italiaanse kiprollade met gremolata

Deze heerlijk gevulde kiprollade maak je zelf, inclusief de vulling.

Bekijk het recept: Italiaanse kiprollade met gremolata.
Italiaanse kiprollade met gremolata

Tiramisu

Lekker klassiek, maar dit toetje mag niet ontbreken, tiramisu. Wij combineren slagroom met kwark voor een net wat lichtere variant dan de klassieke tiramisu.

Bekijk het recept: tiramisu.
Tiramisu

Nog meer inspiratie nodig? Op onze site vind je nog veel meer feestelijke recepten.

Fijne feestdagen!

Bericht delen?