Recept inspiratie

Wat eten we met kerst?

Elk jaar stellen we elkaar dezelfde vraag: wat eten we met kerst? De folders met allerlei lekkers vliegen je om de oren en de supermarkten weten van geen ophouden met alle makkelijke kant-en-klare hapjes en maaltijden. Maar hoe leuk is het om zelf wat meer tijd in de keuken door te brengen en je gasten te verrassen met een compleet zelfgemaakt kerstdiner?

Wij hebben de meest favoriete kerstrecepten voor je op een rijtje gezet.

Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs

Om de dag goed te starten zet je dit heerlijke rozijnenbrood op tafel. Je kunt dit natuurlijk ook tussen de middag nemen als je de dag liever start met een schaaltje yoghurt met granola.

Bekijk het recept: rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs.

Kippenragout

Iedereen zet deze topper wel eens op tafel: ragout in zo’n mooi bladerdeegbakje. De lekkerste kippenragout maak je zelf. En je kunt dit al goed van te voren maken en invriezen.

Bekijk het recept: kippenragout.

Champignonsoep

De klassieker onder de soep is toch wel deze champignonsoep. Heerlijk als tussendoortje of voorgerecht!

Bekijk het recept: champignonsoep.

Dadels met geitenkaas en bacon

Nog zo’n lekker tussendoortje. Ook koud smaken deze dadels erg lekker, dus maak ze gerust van te voren klaar.

Bekijk het recept: dadels met geitenkaas en bacon.
Dadels met geitenkaas en bacon

Carpacciosalade

Voor de meeste mensen is rundercarpaccio echt een gerecht wat past bij de feestdagen. Wij hebben de carpaccio verwerkt in deze salade, wat een smaaksensatie!

Bekijk het recept: carpacciosalade.
Carpacciosalade

Aardappels met schil uit de oven

Niet iedereen is even gek op aardappels, maar deze variant uit de oven is echt verrukkelijk.

Bekijk het recept: aardappels met schil uit de oven.
Aardappels met schil uit de oven

Varkenshaas met brie en spek

Nog zo’n klassieker is dit recept van varkenshaas met brie en spek. De brie smelt heerlijk weg en het spek zorgt voor een subtiele zoute smaak.

Bekijk het recept: varkenshaas met brie en spek.
Varkenshaas met brie en spek

Gevulde champignons met roomkaas en ham

Deze gevulde champignons zijn een heerlijk bijgerecht bij je diner.

Bekijk het recept: gevulde champignons met roomkaas en ham.
Gevulde champignons met monchou en ham

Trifle met rood fruit

Met deze trifle sluit je je diner perfect af!

Bekijk het recept: trifle met rood fruit.

Gepofte rijstbonbons

En bij de koffie mag een bonbon natuurlijk niet ontbreken! Of ga jij liever voor een chocoladekoekje?

Bekijk het recept: gepofte rijstbonbons.

Nog meer inspiratie nodig? Op onze site vind je nog veel meer feestelijke recepten.

Fijne feestdagen!

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter