Recepten met kookroom

Kookroom, zo’n ingrediënt waar je soms maar een klein beetje van nodig hebt om je gerecht smaakvol te maken. Maar wat doe je dan met de rest van het flesje? Je kunt kookroom invriezen, maar de kans bestaat dan wel dat het gaat schiften wanneer je het opwarmt. Warm het dan dus echt langzaam op. Of zet het opengemaakte flesje voor maximaal drie dagen terug in de koelkast.

Wij geven je graag inspiratie om een opengemaakt flesje alsnog leeg te maken. Zo hoef je niks meer weg te gooien.

Spaghetti met romige courgette-basilicumsaus

Dit is een ideaal recept voor als er kinderen mee-eten. Een deel van de courgette pureer je namelijk met de kookroom. Ee soort tovergroentesaus. Zo krijgen ze meteen een groot deel van hun dagelijkse portie groenten binnen.

Bekijk het recept: spaghetti met romige courgette-basilicumsaus.

Varkenshaas met champignons en knolselderijpuree

In dit recept gebruiken we kookroom om de kastanjechampignons een extra romig sausje te geven. En we kunnen je al verklappen dat het resultaat fantastisch smaakt.

Bekijk het recept: varkenshaas met champignons en knolselderijpuree.
Varkenshaas met champignons en knolselderijpuree

Kabeljauw met mosterdsaus

Een lekker stukje vis met een goede mosterdsaus. Serveer met groenten en krieltjes en je hebt een restaurant waardige maaltijd op tafel staan.

Bekijk het recept: kabeljauw met mosterdsaus.

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Deze stamppot is echt heerlijk smeuïg door de kookroom. Daarnaast combineert zoete aardappel erg goed met spinazie en ei. Eet smakelijk!

Bekijk het recept: zoete aardappelstamppot met spinazie en ei.
Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen

Wij houden ervan als een soep lekker romig is van smaak. Daarom hebben we in deze soep kookroom gebruikt.

Bekijk het recept: Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen.
Italiaanse maaltijdsoep met cannellinibonen

Spaghetti met garnalen en romige tomatensaus

De tomatensaus in dit gerecht krijgt extra smaak door de kookroom.

Bekijk het recept: spaghetti met garnalen en romige tomatensaus.
Spaghetti met garnalen en romige tomatensaus

Romige ham-prei gnocchi

Een snelle smaakvolle maaltijd in een heerlijk roomsausje.

Bekijk het recept: romige ham-prei gnocchi.
Romige Ham Prei Gnocchi

Snelle pasta carbonara

In de originele pasta carbonara gaat geen room. Wij hebben in dit recept wel kookroom gebruikt, het geeft je pasta extra romigheid.

Bekijk het recept: snelle pasta carbonara.

Boerenkoolquiche met rookworst

Door de kookroom wordt de boerenkool heerlijk zacht en romig.

Bekijk het recept: boerenkoolquiche met rookworst.
Boerenkoolquiche met rookworst

Ovenfrittata met groene asperges en feta

Deze ovenfrittata is een heerlijk gerecht om je restjes groenten op te maken. De feta geeft het geheel een pittig-zoute smaak.

Bekijk het recept: ovenfrittata met groene asperges en feta.

Zoete aardappelpuree

Ook deze zoete aardappelpuree maak je af met kookroom. En het voordeel is dat je deze puree gerust in een grotere hoeveelheid kunt maken, want de puree is heel goed in te vriezen.

Bekijk het recept: zoete aardappelpuree.
Zoete aardappelpuree

Broccolischotel met gehakt en aardappelpuree

Een ideale schotel voor een drukke doordeweekse dag is deze broccolischotel.

Bekijk het recept: broccolischotel met gehakt en aardappelpuree.

Groentegratin met room en kaas

Deze ovenschotel is extra romig door de kookroom in combinatie met kaas.

Bekijk het recept: groentegratin met room en kaas.

Pasta met zalm en spinazie

Zalm, spinazie en pasta is een gouden combinatie. De saus maak je van kookroom. Ultiem genieten wat ons betreft!

Bekijk het recept: pasta met zalm en spinazie.
Pasta met zalm en spinazie

Hartige Indische taart

Dit recept is al jaren populair bij velen van jullie. Heb jij ‘m al eens gemaakt?

Bekijk het recept: hartige Indische taart.
Hartige Indische taart

Toscaans kippannetje

Nog zo’n gemakkelijk recept voor een drukke dag is dit Toscaanse kippannetje. Je hebt er maar weinig ingrediënten voor nodig en het staat zo op tafel.

Bekijk het recept: Toscaans kippannetje.
Toscaans kippannetje

Truffelpasta met shiitake en Parmezaanse kaas

Deze heerlijke pasta met truffel maak je lekker romig door kookroom te gebruiken. Doordat je ook wat kookvocht gebruikt van de pasta heb je een bord vol met romige saus.

Bekijk het recept: truffelpasta met shiitake en Parmezaanse kaas.
Truffelpasta met shiitake en Parmezaanse kaas

Pasta primavera

Met weinig ingrediënten zo’n smakelijke maaltijd op tafel zetten doe jij voortaan ook met dit recept. Barstensvol groente en afgetopt met een romige saus.

Bekijk het recept: pasta primavera.
Pasta primavera

Soepen

Bij Project Gezond hebben we soep hoog in het vaandel staan, we hebben dan ook meer dan 20 soepen op ons soeplijstje. En dan hebben we ook nog een aantal overheerlijke maaltijdsoepen. Maar nu eerst de soepen waar kookroom in gaat. Echt ideaal om het laatste beetje ook op te maken. Of gewoon om een flesje kookroom voor open te maken 😉

Wortel-gembersoep

Bekijk het recept: wortel-gembersoep.

Mosterdsoep met spekjes en bosui

Bekijk het recept: mosterdsoep met spekjes en bosui.

Romige courgettesoep

Bekijk het recept: romige courgettesoep.

Bloemkoolcrèmesoep met spekjes

Bekijk het recept: bloemkoolcrèmesoep met spekjes.
Bloemkoolcrèmesoep met spekjes

Geroosterde tomatensoep met basilicum

Bekijk het recept: geroosterde tomatensoep met basilicum.

Romige preisoep met kaascroutons

Bekijk het recept: romige preisoep met kaascroutons.

Champignonsoep

Bekijk het recept: champignonsoep.

Broccolisoep met zalm

Bekijk het recept: broccolisoep met zalm.

Romige knoflooksoep

Bekijk het recept: romige knoflooksoep.
Romige knoflooksoep

Aspergesoep met zalmsnippers

Bekijk het recept: aspergesoep met zalmsnippers.

Bericht delen?